2015. február 25., szerda

Textil virágos gyűrű készítése lépésről lépésre

Mire lesz szükségünk?

Kb. 30 perc szabad időre (de ha ráérzel az ízére, akkor órákra :) ), kellemes zenére, egy teára és az alábbi kellékekre:

 - egy jó olló (csak éles ollóval kezdj neki!)
 - mécses+gyufa vagy öngyújtó
 - egy tenyérnyi anyag (organza, szatén, selyem - a lényeg, hogy minél inkább műszálas legyen, mert az fog szépen olvadni)
 - gyöngyök
 - cérna
 - tű
 - átlátszóra száradó hobbi ragasztó (sajnos az első képről lemaradt, de lejjebb ott van :) )
 - szitás fejű gyűrű alapAz első lépés, hogy négyzeteket vágjunk az anyagból. Kb. akkorákat, amilyen nagy "szirmokat" szeretnénk. Legyenek köztük kisebbek és nagyobbak is, hogy majd szépen össze lehessen illeszteni a virágot.

Ha megvagyunk a négyzetekkel, azokból vágjuk ki a köröket. Nyugi, többet már nem kell vágni :)


Ha készen vannak a körök, akkor jöhet a kedvenc részem, az égetés. Az anyag szélét közel tartod a lánghoz, de csak addig, hogy lásd megolvadt. Figyelni kell, mert könnyen lángra kap az anyag!
Lehet kísérletezni, hogy milyen szögben tartod az anyagot, mennyire közel vagy a láng fölé emeled. Mind-mind más eredményt, másfajta formát hoz.És el is kezdhetjük összeállítani a virágunkat :)A közepénél varrjuk össze pár öltéssel a szirmokat, majd tetszés szerint díszítsük ki gyöngyökkel.


Jöhet a gyűrűalap és a ragasztó. A gyűrűalap szitás felét és a virág hátulját is beragasztóztam, vártam pár percet és összenyomtam a kettőt. Ragasztótól függ, de használat előtt pár órát hagyni kell száradni.

Készen is vagyunk! :)


Ha kedvet kaptál te is a virágos gyűrű elkészítéséhez, akkor csináld meg bátran, nem lehet elrontani!
Oszd meg velünk is a képet, hogy a többiek is bátorságot és ötleteket gyűjthessenek! ;)